Lente, mooie uitzichten en foute muziek
Blijf op de hoogte en volg Alie
21 April 2014 | Zweden, Stockholm
Hier weer even een berichtje uit Stockholm. Afgelopen twee weken is de lente dan toch echt begonnen hier in Zweden. Overal duiken bloemen op en de bomen beginnen zo langzamerhand een beetje groen te worden. Helaas brengt dit mooie lenteweer ook de pollen weer in de lucht... Met andere woorden het genies, gekriebel en gejeuk (hooikoorts) begint weer, al is het wel wat later dan in Nederland. Maar wie weet valt het mee dit jaar :) Ik laat me er in ieder geval niet door tegen houden om er op uit te gaan.
Afgelopen week ben ik met Marin (mijn Nederlandse buurvrouw op de uni), de bloesem in Kungsträdgården gaan bekijken! Hier staan namelijk een heleboel (63, volgens Wikipedia) Japanse Kersenbomen die heel uitbundig aan het bloeien waren :) Alles kleurde roze en het was zwart van de mensen... Maar als halve toerist in deze stad moet je dat natuurlijk even meegemaakt hebben.
Verder was het natuurlijk Pasen afgelopen weekend, een gelegenheid die de Zweden aangrijpen om met de hele familie naar hun tweede huis/familiehuis te vertrekken. Normaal gesproken heeft iedereen de vrijdag voor en de maandag na Pasen vrij, maar gedurende de voorafgaande week was het al behoorlijk rustig op de uni. Met als dieptepunt donderdag... Toen was er (bijna) helemaal niemand en dat werkt niet echt motiverend, vooral als je weet dat je de volgende dag een weekendje weg gaat.
Ik heb namelijk afgelopen weekend met Emilie (m'n huisgenootje), Tim (studiegenoot uit Wageningen) en Bram (een vriend van Tim) een weekend aan de westkust van Zweden gebivakkeerd :) Emilie en ik zijn vrijdagochtend met de bus naar Karlstad gegaan, waar we werden opgepikt door Tim en Bram. Ons onderkomen (een hele vette stuga) bevond zich in het pittoreske plaatsje Skållerud, vlak aan één van de vele meren die Zweden rijk is. Echt een paradijselijk plek! Zaterdag zijn we onder het genot van hele fijne foute muziek (laat mij nooit voor de muziek zorgen ;)), richting de westkust gereden. Onderweg hadden we al de meest mooie plaatsjes gezien, maar het plaatsje Fjällbacka sloeg echt alles. Mooie rode huisjes aan de kust en overal rotsen, natuurlijk droeg het super mooie weer bij aan het echte vakantie gevoel en de prachtige vergezichten. Maar wauw, ik ben echt verliefd geworden op deze plek! We hebben er dan ook de hele dag rondgehangen en toen we rond 8 uur 's avonds terug waren bij onze stuga hebben we het bbq seizoen officieel geopend :). Zondag zijn we heel BWA verantwoord naar de watervallen in Trollhättan geweest, nu zijn deze watervallen afgedamd en stroomt al het water door de waterkrachtcentrale maar dat maakt de uitzichten en het indrukwekkende gesteente niet minder mooi. Op de terugweg over allerlei kronkelige wegen hebben we ook nog het derde grootste meer van Europa meegepakt (toch leuk om even geweest te zijn) en eenmaal terug bij de stuga hebben we in een kajak het meer bij ons huisje verkend :)
Vanmorgen weer vroeg uit de veren, want Emilie en ik moesten onze bus in Karlstad halen en Tim en Bram moesten nog terug rijden naar Lund/Denemarken. Maar al met al een heel geslaagd, gaaf, tof weekend :)
Nu snel al m'n spullen wassen en m'n tas opnieuw pakken, want morgen ga ik een paar dagen op veldwerk naar Askö (een onbewoond eiland, waar het marine research centre van de Baltische zee van Stockholm University zich bevind). Niet voor m'n eigen onderzoek, maar om te assisteren bij een ander onderzoek (iets met sediment en wormen) en ondertussen een beetje een gevoel te krijgen waar al die getalletjes in m'n Excelsheet vandaan komen! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!
Hej då!
21 April 2014 - 21:41
Carla Aalbers:
Klinkt erg gaaf en aanstekelijk. Je hebt wel enorm veel kilometers gemaakt, lijkt me....pffff.